Fillers

Be Your Beautiful You

Vad är Fillers

Produkter som ger volym heter fillers. Fillers används vanligtvis för att fylla kinderna, läpparna eller linjerna från näsan till munnen. Andra områden som lämpar sig för fillersbehandling, är de områden där man med åren förlorar benvolym, som tinningar, käklinje och under ögonen, så kallad Tear Through. Produkterna består i de flesta fall av stabiliserad hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. Hyaluronsyra fungerar på så sätt, att när det injicerats, binds den gamla hyaluronsyran samman och bildar ett mer bestående resultat. Fillers hållbarhet beror helt på var det injiceras och vilka individuella förutsättningar personen har. Det är också viktigt att välja rätt produkt till rätt område. De flesta tillverkare har produkter med olika viskositet (tjocklek) för olika områden. Du vill till exempel ha en mjukare produkt till läpparna än till käklinjen. För att bibehålla resultatet krävs det att behandlingen upprepas. Efter första gången som fillers har injicerats görs en ny behandling ganska tätt inpå för att resultatet ska hålla längre.

Hur går en behandling till

Det finns olika tekniker som kan användas. Antingen injiceras produkten med vass kanyl, eller med trubbig kanyl, så kallad cannula-teknik. Då görs ett litet förstick i huden med en vass kanyl. Det finns för och nackdelar med båda teknikerna och på vissa områden, som till exempel läppkonturer, fungerar det bättre med vass kanyl.
Vid behandling av läppar, får Du en bedövningssalva innan behandling. Övriga områden är inte lika känsliga och mer svårbedövade. Det känns, men ska inte göra ont. Varje behandlingstillfälle bör alltid föregås av en noggrann konsultation och genomgång av önskat och förväntat resultat. Var inte rädd att fråga! Fillers skall inte användas om du är gravid eller om du ammar.

Vad händer efter behandlingen

Beroende på individ och preparat kan man svullna upp i det behandlade området. Svullnaden brukar lägga sig efter några timmar upp till ett par dygn. Tiden beror på vad det är man har reagerat på. I vissa fall kan man behöva ta en allergitablett för att svullnaden ska lägga sig. Vissa produkter innehåller lokalbedövningsmedel (tandläkarbedövning). Är Du allergisk mot det, är det jätteviktigt att Du uppger det för din behandlare! Det finns många produkter utan lokalbedövning också. Du bör undvika alkohol i 24 timmar efter behandling. Du ska heller inte sminka dig på det behandlade området på 48 timmar. Det är viktigt att det inte kommer in bakterier i produkten. Du kan tvätta ansiktet som vanligt enligt Din egen hudvårdsrutin.

Fillersprodukter på salongen

De produkter jag använder är olika former av REVOLAX™.
REVOLAX™ innehåller bedövningen lidokain och är en biologiskt nedbrytbar, icke animalisk, kristallklart tvärbunde produkt med hög viskoelasticitet.
REVOLAX™ är Sydkoreanskt och har funnits på marknaden sedan 2012. Den tillverkas med en unik crosslinking-teknik för att skapa omedelbar och långvarig volym, samt gör att produkten bryts ner jämnt och med en naturlig finish.
REVOLAX™ är tillgängligt i 1.1ml. Varaktigheten är 12–18 månader. Däremot håller den cirka 6 månader i läppar eftersom man rör på munnen mest.

REVOLAX ™ kommer i produkterna

Deep – För läppar och nasolabialveck
Sub-Q – För kinder, tinningar, käklinje, Tear-Through
Fine – För fina linjer, exempelvis så kallade rökrynkor i överläppen